sunnuntai 26. helmikuuta 2017

LASKIAISPULLAT

DSC_0188 1

Näin laskiaissunnuntain kunniaksi ajattelin jakaa teille tänne meidän käyttämän laskiaispullaohjeen. Näitä meidän tekemiä pullia ei montaa peräkkäin pystynyt syömään, sillä tehtiin äitin kanssa tällä kertaa niistä ihan reilun nyrkin kokoisia. Kyllä nämä itsetehdyt vaan voittaa kaupan pullat ihan 6-0! Niiin hyviä!

RAAKA-AINEET
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
(1 rkl jauhettua kardemummaa)
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
14-15 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
150 g pehmeää margariinia tai voita

Väliin:
kermavaahtoa
mansikkamarmeladia/hilloa
+ kananmuna voiteluun ja tomusokeria päälle

VALMISTUS:
1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, kardemumma, sokeri sekä kananmuna.
2. Lisää ensin puolet vehnäjauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää sitten loput jauhot sekä pehmeä rasva.
3. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi n. 30 min.
4. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo pulliksi. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinalla peitettynä.
5. Voitele pullat kananmunalla. Halutessasi voit myös ripotella pullan päälle raesokeria.
6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 12-15 min.
7. Vatkaa kerma vaahdoksi.
8. Pullien jäähdyttyä halkaise ne.
9. Täytä pullat mansikalla sekä kermavaahdolla. Ripottele halutessasi pullan päälle tomusokeria.

DSC_0178 1
DSC_0170 1

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti