keskiviikko 23. joulukuuta 2015

JOULUISTA SISUSTELUA + DIY

DSC_0138 (2) DSC_0125 (3) PicMonkey Collage

Mä rakastan sisustamista jouluna. Saa tunkea pöydät täyteen tonttuja, jokaiseen peiliin, ikkunaan ja ovenpieleen koristenauhoja sekä tietysti koristella joulukuusen. Oikeaa kuusta meillä ei ole pariin vuoteen ollut kisun takia, mutta mulle ainakin kelpaa myös muovinen tekokuusi. Omassa huoneessani mulla on vielä valkoinen pikkukuusi.

Löysin Pinterestistä supersöpön DIY (do-it-yourself) talvikoristeen, jota ehdottomasti halusin itse kokeilla. Sain sitten idean, että voisin tehdä siitä myös tänne ohjetta kuvineen ja teksteineen. Kyseessä on sellainen pieni pipo, jonka voi halutessaan ripustaa vaikka joulukuuseen tai laittaa pöydälle koristeeksi. Kuvasin pipon tekemisen vaiheittain ja kollaasin alle yritin kertoa, mitä pitää tehdä. Toivottavasti ymmärrätte hienoista selityksistäni! :D

pipoo

KORISTEPIPON OHJE:
1.Tarvikkeet mitä tarvitaan: villalankaa, sakset, paperirulla sekä tarvittaessa teippiä.
2. Ensin leikataan villalangasta n. 20-30 cm pitkiä pätkiä sekä haluamansa kokoinen pala paperirullasta. Itse leikkasin n. 1,5 cm levyisiä paperirullapaloja. Jos haluaa tehdä pienemmän pipon, voi paperirullapalasta leikata pienen palan pois ja sitten teipata päät yhteen.
3. Pipon tekeminen aloitetaan niin, että langanpätkät laitetaan kaksinkertaisiksi ja aina yksi kerrallaan laitetaan lanka paperirullan sisäpuolelle.
4. Sen jälkeen pujotetaan langanpätkän päät langan silmukkapään läpi ja kiristetään.
5. Tätä tehdään niin kauan, kunnes paperirullapala on täynnä lankaa.
6. Sitten roikkuvat langanpätkät käännetään paperirullapalan sisäpuolelta toiselle puolelle niin, että siitä tulee pipon resori.
7. Sen jälkeen otetaan vielä pieni langanpätkä, jolla kiristetään roikkuvat langanpitkät noin puolesta välistä. Siitä muodostuu siis itse pipo-osuus sekä tupsu. Halutessaan voi myös tehdä kiristyslankaan solmun, jos haluaa laittaa pipon roikkumaan jonnekin.
8. Sitten vain siistitään tarvittaessa tupsu ja pipo on valmis!

DSC_0027

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti