lauantai 7. huhtikuuta 2018

20 ASIAA MINUSTA

DSC_0168 1

Synttäripäiväni kunniaksi, koska täytän tänään pyöreitä - eli 20, listaan teille 20 asiaa/faktaa itsestäni. Edellisestä fakta-postauksesta on jo reilu pari vuotta, joten pitkästä aikaa saatte taas tietää musta lisää outoja ja ei-niin-outoja asioita! :)

1. Olen todella neuroottinen. Esimerkiksi, jos ollaan matkalla jonnekin, varmistan matkan aikana ainakin sen 20 kertaa, onko nyt liput ja passit ja rahat varmasti mukana. Myös laskujen maksamisessa tarkistan moneen kertaan kaikki tilinumerot sun muut, ja jännitän lopuksi menikö maksu varmasti oikeaan paikkaan.

2. Osaan monien biisien sanat ulkoa. Joskus itsekin yllätyn, kun hoilotan jotakin biisiä, joka on monta vuotta vanha.

3. Olen joissakin asioissa perfektionisti. Esimerkkinä astiakaapin lasit ja mukit, jotka täytyy olla tietyssä koko-järjestyksessä. Ja jos joku vahingossakin laittaa ne väärään järjestykseen, olen heti paikalla korjaamassa tilanteen.

4. Tykkään myös järjestellä asioita, kuten vaikka kaappeja tai hyllyjä. Ja tämän takia odotan innolla omaan kämppään muuttamista, koska silloin saa järjestellä kokonaan kaikki ruokakaapit ja vaatehyllyt oman mielen mukaan!

5. Rakastan elokuvien katsomista. Omistan niitä myös jonkun verran dvd:inä.. Lemppareita on liikaa, mutta jos muutama täytyy sanoa, niin Harry Potterit, LOTRit ja Thor-elokuvat on aivan mahtavia!

6. TV-sarjat ei sytytä mua niin paljoa kuin elokuvat. En vain yksinkertaisesti jaksa katsoa niitä, vaikka toisaalta haluaisin. Yleensä kun olen aloittanut uuden sarjan, jaksan katsoa muutaman jakson, ja se on siinä. Muutamia poikkeuksia kuitenkin on, kuten Stranger Things, Moderni perhe sekä Emmerdale.

DSC_0142 1


7. Olen omistanut silmälasit noin 12 vuotta, enkä enää osaa olla ilman niitä. Joskus kun olen käyttänyt piilareita, näytän omasta mielestäni todella oudolta, kun lasit eivät ole kehystämässä kasvoja.

8. En ole kovin herkkä ja itken aika harvoin. Ja jos itken, se yleensä johtuu jostakin surullisesta kohtauksesta elokuvissa tai sarjoissa. Viimeksi taisinkin itkeä silloin, kun katsoin Titanicia..

9. Rakastan kuunnella musiikkia ja tanssia ja laulaa siinä samalla, mutta tietenkin vain silloin, kun olen yksin kotona. Musiikkimakuni on laaja, mutta tällä hetkellä popitusmusiikin lisäksi kuuntelen paljon myös espanjalaista.

10. Tykkään myös matkustelusta, vaikka mun tämän hetken pisin matka onkin vain laivamatka Tallinnaan. Tulevaisuudessa haluan kuitenkin matkustaa ympäri maailmaa ja käydä ainakin Englannissa, Espanjassa ja Amerikassa.

11. Olen introvertti. Vieraiden ihmisten ympärillä olen hiljainen ja mieluummin kuuntelen kuin puhun muiden kanssa. Muutenkaan en ole hirveän sosiaalinen, ja tykkään olla kotona omassa rauhassa, vaikkakin kavereiden kanssa hengailu on myös mukavaa. 

12. Pienenä tykkäsin hirveästi HIM:stä (kiitos serkkuni) ja bändin laulaja Ville Valo oli mun ensimmäisiä ihastuksia :D Nykyään edelleen joskus kuuntelen kyseistä bändiä ja harmittelen, kun en päässyt yhdellekään heidän keikoistaan..

13. Olen todella nirso. Nypin aina kaikki omaan silmään epäilyttävät pois lautaselta, ennen kuin rupean syömään. Ja epäilyttävällä tarkoitan siis yleisimmin sipulia ja paprikaa. En myöskään tykkää mausteisista ruuista, sinapista, fetajuustosta, oliiveista, viinimarjoista, omenapiirakasta... ja lista vain jatkuu!

DSC_0155 1

14. Olen kärsinyt noin 4 vuotta laktoosi-intoleranssista, joka tarkoittaa siis sitä, että jos syön jotakin laktoosipitoista ruokaa, mahaani rupeaa sattumaan todella - siis todella paljon. Onneksi apteekista löytyy pillereitä, joiden ansiosta voin syödä myös laktoosipitoista ruokaa, mutta yritän kuitenkin aina etsiä ruuasta laktoositonta versiota, mikä nykypäivänä on onneksi suht helppoa!

15. Mulla on ollut ennen tapana aina säästää kaikki kuitit, vaatteissa roikkuvat lappuset ja kosmetiikkatuotteiden pakkaukset, vaikken mä edes tehnyt niillä mitään. Nykyään olen heittänyt suurimman osan roskiin, mutta edelleen niistä muutamia olen säilyttänyt.

16. Nuorempana olin kunnon lukutoukka, mutta nykyään en jaksa lukea edes yhtä kirjaa kannesta kanteen. Yritän kuitenkin tämän vuoden aikana saada luettua edes muutaman, koska pari kirjaa houkuttelisi lukea.

17. En ole syönyt punaista lihaa reiluun vuoteen ja maitotuotteita olen jonkun verran vähentänyt tai vaihtanut vegaaniseen vaihtoehtoon. Myöskin kosmetiikassa olen suosinut vain eläinkokeetonta. Täysin vegaaniksi en välttämättä koskaan muutu, mutta suunta on ainakin oikea!

18. Tykkään tatuoinneista ja mulla onkin ajoittainen tatuointikuume. Puhelimesta ja Pinterestistä löytyy kymmeniä ideoita, mitä haluaisin itselleni ottaa, mutta rohkeus ei ole ihan vielä riittänyt niiden otattamiseen, ehkä joskus..

19. Joskus talvella, kun yöt oli ihan pilkkopimeitä, laitoin itselleni yövalon puhelimen näyttövalosta..

20. Aina ennen kun menen nukkumaan, mä taittelen mun peiton sivuista ja jalkopäästä tietyllä tavalla niin, että voin nukkua turvallisesti, ilman että mikään tarttuu mun jalasta kiinni :D Käännän myös yön aikana tyynyäni niin, että voin nukkua aina sillä viileämmällä puolella.

DSC_0154 1

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti