lauantai 23. joulukuuta 2017

ROCKY ROAD -PALAT

DSC_0040 1

Näitä olen halunnut jo pitkään tehdä ja kokeilla ja vihdoin eilen näitä sain aikaiseksi kokkailla. Tykästyin kyllä heti ja näiden tekemisestä taisikin muodostua uusi perinne näin joulun alla. Raaka-aineita näihin ei juurikaan tarvita ja nekin voi muokata täysin oman maun mukaan. Itse kokeilin tätä suosittua pähkinä-vaahtokarkki-dumle yhdistelmää, joka oli erittäin herkullinen. Tein vain kahdesta suklaalevystä, josta tuli ihan sopiva annos (n.20 kpl), mutta jos haluaa tehdä isomman annoksen, kannattaa laittaa 3-4 suklaalevyä. Suosittelen myös sekoittamaan sekä tummaa- että maitosuklaata, koska pelkästään maitousuklaasta tulee aika "äklömakeaa".

DSC_0035 1

RAAKA-AINEET

2 suklaalevyä

Pieniä tai puoliksi leikattuja vaahtokarkkeja

Pähkinöitä

Dumle-karkkeja


VALMISTUS

1. Sulata suklaat joko varovasti mikrossa tai sitten niin, että laitat kattilaan vettä ja annat kiehua, jonka jälkeen laitat kattilan päälle kulhon, jossa sekoitat suklaan.

2. Valitse sopivan kokoinen rasia, johon laitat leivinpaperin (näin hepompi saada suklaa nostettua rasiasta). Kaada suklaata pohjalle sen verran, että se peittyy. Lisää sen jälkeen täytteitä tasaisesti ja kaada päälle loput suklaasta niin, että täytteet juuri peittyvät. Jos haluat, suklaan päälle voi ripotella vielä esim. pähkinöitä.

3. Laita rasia jääkaappiin ja anna jähmettyä ainakin pari tuntia (itse tein illalla ja annoin jähmettyä yön yli). Sen jälkeen nosta jähmettynyt suklaa pois rasiasta, leikkaa paloiksi ja tarjoile. Muista säilyttää jääkaapissa!

DSC_0004 1

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti